Wandafwerkingen

Voor wandafwerking is er zoveel mogelijk. Gelukkig zijn deze mogelijkheden er, want wij zijn allemaal verschillend, met verschillende wensen, verschillende smaken maar vooral waar we ons bij thuis voelen. Dit kan van strak afgewerkte wanden in een modern interieur zijn tot aan een explosie van kleur in een eclectisch interieur.
Met een prachtig behang kan er al relatief snel een verandering van sfeer en interieur bewerkstelligd worden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor decoratief stucwerk, met decoratief stucwerk worden diverse technieken gebruikt waaronder stucwerk maar ook schilderwerk.
De mogelijkheden zijn divers, van strakke afwerking in betonlook in de badkamer tot een glamour wand in de woonkamer.
Met de huidige trends zien we dat er steeds minder vraag is naar strakke witte muren en dat de warmte en sfeer steeds meer terugkomt door middel van decoratieve wand afwerkingen. Het geeft je huis een identiteit, een identiteit welke bij u past! Neem contact op voor advies en de verschillende mogelijkheden.

Behang 

Eigentijdse sfeer! 

Wilt u een wand net even anders decoreren, kan dat eenvoudig en relatief snel met behang. Behang heeft ook het voordeel dat je de wand ermee kan camoufleren, welke bijvoorbeeld niet geschikt is om een kleur te geven door middel van verf.  

Behang is er in vele soorten designs, uiterlijk en kwaliteit. Behang is ook te krijgen in zeer uiteenlopende prijsklassen. Denk aan de bouwmarkt behang tot aan de exclusieve behangsoorten van Arte. Ook is het tegenwoordig mogelijk om een wand persoonlijk te maken door middel van fotobehang.  

De voorbereiding is het halve werk, belangrijk is de ondergrond waarop behangen gaat worden. Zitten er oude lagen onder, moet dit verwijderd worden? Is het nodig om de ondergrond te primen? Scheuren en/of gaatjes repareren? Dit zijn allemaal factoren welke van belang zijn om alvorens te gaan starten met voorbereiden en uiteindelijk te behangen. 

Wilt u een wand decoreren met behang, neem dan contact op met de Schilderkoningin. 

wandafwerking stucwerk creatief

Decoratief Stucwerk 

Net even wat anders! 

We leven grotendeels binnen, ons interieur is een afspiegeling wie we zijn en een afspiegeling van onze persoonlijkheid. Een stukje warmte, vrijheid en ‘thuis’ voelen. Dit kan ingevuld worden op ieders persoonlijke smaak. Decoratief stucwerk kan daar een stukje in aanvullen. Onze leefomgeving optimaal mogelijk maken waar we ons fijn voelen. 

Decoratief stucwerk is een afwerking waarbij we samen, en/of in samenspraak met interieur stylist een persoonlijke touch kunnen geven aan uw woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer, badkamer of welke ruimte dan ook. 

Wat is uw smaak? 

Met decoratief stucwerk is er zeer veel mogelijk, denk aan betonlook, suede look, gouden wanden, croco design, marmerlook, metal colors, oxidatie look en zoveel meer mogelijkheden.  

Kennis en ervaring is belangrijk met decoratief stucwerk maar wat nog veel belangrijker is, is passie voor het creëren van iets moois wat de klant wenst. Door opleidingen en cursussen te volgen en mij te verdiepen in de materiaalkennis, zijn de mogelijkheden eindeloos!  

Met decoratief stucwerk werk ik vaak samen met mijn vaste stucadoor. Het kan zijn dat de wanden nog niet glad zijn of nog opgezet moeten worden. Met deze samenwerking, kan ik een compleet product afleveren nadat de wanden gestuct zijn. Echter, als de ondergrond al geschikt is, welke al eerder is gestuct, kan ik daarmee gelijk aan de slag! 

Tevens werken we samen als het om betonlook (ook bekend als betoncire) gaat, in natte ruimtes zoals in de badkamer of toilet!  

Met decoratief stucwerk werk ik met een aantal hoogwaardige producten. Nova Color is 1 van de merken waar ik mee werk. Zij staan bekend om hun hoogwaardigheid en eindeloze mogelijkheden. 

Nova Color

Nova Color werd in 1982 opgericht in Forli, één van de meest productieve delen van Italië als het gaat om afwerkingen. In 2009 werd het Italiaanse bedrijf onderdeel van de San Marco  Group: een toonaangevende Italiaanse fabrikant in de productie van verfsoorten en vernissen voor de professionele bouwsector met 8 fabrieken wereldwijd. Beide bedrijven profiteren dankzij de nieuwe opzet van meer kennis en geloofwaardigheid wereldwijd. Nova Color internationaal staat bekend als een referentiepunt voor hoogwaardige architecturale coatings en interieur verfeffecten. 

Door de jaren heen heeft Nova Color zich uitgebreid en biedt het architecten en ontwerpers wereldwijd een compleet assortiment van textuureffecten en gepolijste pleisters voor interieurs en exterieurs . Daar blijft het niet bij, want ook biedt het bedrijf muurcoatings voor moderne en historische stadsomgevingen aan. En dit allemaal dankzij de intuïtie en creativiteit van het management en de zorgvuldige selectie van hoogwaardige grondstoffen. 

Nova Color staat voor : 

  • Hoogwaardige kwaliteit 
  • Natuurlijke producten(organisch en ecologisch/groen) 
  • Technisch goed onderbouwd 
  • Eigen laboratorium 
  • Innovatief 
  • Mooie texturen/afwerkingen 

Milieu: 

Met Green Approach: Design and Wellbeing staat Nova Color tevens voor het milieu. Wereldwijd worden innovatieve materialen met een zeer lage afgifte van VOS (vluchtige organische verbinding) geproduceerd en gedistribueerd. De uitdagingen van ecologie en duurzaamheid worden vol aangegaan met producten zoals Calce Cruda, Puro, Afrika en Patina Minerale die zeer milieuvriendelijk zijn. Nova Color biedt haar klanten duurzame verven met behoud van de zelfde hoge kwaliteitsnormen. Dit is mogelijk dankzij de zogeheten ‘massa balansaanpak’ die de uitstoot van van CO2 in de lucht verlaagt met een drastische vermindering van fossiele bronnen. Het is daarom een echte revolutie in de wereld van verf die niet alleen de gewoonte van de consument, maar tevens de hele markt zal veranderen. Iedereen krijgt dankzij Nova Color een kans om op een echte en tastbare manier bij te dragen aan de bescherming van de wereld. De exclusieve decoratieve texturen, designs, structuren en wallarts maken de omgeving uniek en elegant terwijl we tegelijkertijd onze levensstandaard verbeteren. 

Neem een kijkje in mijn portfolio naar de mogelijkheden!