Schilderwerk binnen

Persoonlijke touch van uw interieur!  

Wie heeft nou niet eerder een schilderskwast in de hand genomen? Of het nu gaat om een woning of kantoorpand, is het lastig om een mooie overgang te krijgen tussen een gekleurde wand en een wit plafond.  

Het schilderwerk binnen is de basis van uw interieur. Goed binnen schilderwerk draagt bij aan de persoonlijke uitstraling en is tot in detail zichtbaar. Goed uitgevoerd binnen schilderwerk van de gevelkozijnen draagt echter ook bij aan de duurzaamheid van uw buitenschilderwerk. 

In principe is alles te schilderen. Of het nu gaat om houten deuren, radiatoren, stalen liggers of betonnen muren. De ondergrond bepaalt de kwaliteit van het schilderwerk. Je bent gebaat bij een strakke ondergrond. Dat houdt in: oude verflagen eraf halen, scheuren en gaatjes repareren, oppervlakte opschuren en vervolgens de randen netjes afkitten. Ongeacht het type fundament, dit is de basis. Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond en het gebruiksdoeleinde bepaal ik de soort verf die ik zal gebruiken. 

Bij binnen schilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw pand. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, behangwerk en keuken vallen allen onder het binnen schilderwerk. 

De houdbaarheid van binnen schilderwerk is langer dan het buiten schilderwerk. In principe blijft het schilderwerk binnenshuis 10 jaar netjes, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Zowel roet als nicotine geven vlekken. Hiervoor zijn speciale producten om het weg te werken maar het laat zich naar verloop van tijd wel weer zien. Huisdieren, kinderen en zaken zoals fietsen in de gang kunnen voor snellere beschadigingen zorgen. 

In de meeste gevallen wordt het schilderwerk binnen uitgevoerd met kwast en/of rollers. Het is echter ook mogelijk om de muren en/of plafond te spuiten. De verf zal dan met hoge druk en verwarmd op de ondergrond gespoten worden. De voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag, denk aan afplakken en reparatie van scheurtjes en gaatjes. Maar het spuitwerk zelf gaat snel en het resultaat is ongekend strak en glad!

Tot slot is een interieur aan mode onderhevig. Met een nieuwe kleur verf op de muur fris je een ruimte in no time weer op. Ik help u graag met de keuze voor een andere kleur op wand, plafond, deur of kozijn met kleuradvies. Tevens heb ik een uitgebreid netwerk van interieur stylisten welke u ook kunnen helpen met een uitgebreid interieur advies.  

Schilderen is meer dan alleen een kleurtje geven. Wilt u meer dan alleen ‘een kwast erover’, schakel dan de Schilderkoningin in! 

Wilt u meer dan alleen een nieuwe laag of een nieuw kleurtje, vraag dan naar de mogelijkheden voor behang en/of decoratieve stucwerk!